Tuesday, 23 February 2016

Jahit Tepi Halus Shawl

 Assalamualaikum.. Terima kasih kerana sudi menyinggah kat sini.. Pejam celik pejam celik dah dekat 3 minggu x update apapa kat sini eh.. Alahai.. Tak cukup tangan nk buat keja banyak sangat.. 😆

Ni rezeki yang tak disangka-sangka. 2 mlm lepas ada sorang akak ni Whatsapp sy tye pasal upah jahit tepi tudung ruffle.. Sy reply.. Ok kak boleh.. Then dia kata tudung tu dah jahit.. Tapi x cantik langsung.. Habis semua kena reject.. Sy pun ok aje la sbb ruang tgh ada utk jahit tu.. Hehe.. Sekali lepas 40 minit husband dia dtg hantar Tudung yg dibincangkan tadi.. Sy ingat sikit aje.. Sekali kau.. Nah ambik.. 3 beg boyot2 dgn tudung. Terpandang dkt jahit tepinya.. Erkk!!! Memang lah.. Kalau teruk mcm tu sy pun reject jgk.. 🙄 

Amacam? Ok x..

Beza Kilang (Bangla) jahit dengan homemade pye.. Lain x.. 

Kita buat mesti dgn kasih sayang tau.. Baru menjadi.. 😍😘

Ok.. Lepas dah habes jahit n dilipat n susun.. Inilah hasilnye..


Alhamdulillah.. Jahit malam2 aje.. 2 minggu da siap..

Sunday, 7 February 2016

Baby Seam



Harini nak buat baby seam pulak lah.. Practices make perfect!

Joms..