Friday, 12 August 2016



Salam semua...
hai..
Jom TENGOK video yang akak buat ni.. komen la sikit ye..nak tahu jgk korang punye pendapat cemane..  

Monday, 25 July 2016

Tempahan Dibuka!!

Assalamualaikum.. Hai..

Mintak maaf lah sbb lama sangat dah x update blog ni.. Cek Tak Dan nak update.. Hahaha.. Sori sori sori.. Tapi kat page fb n instagram kami selalu jgk update.. Kalau nk tgk gambaq banyak kat insta lah.. 

Hehehe ok nk cerita habaq bagi kat hangpa semua.. Kami baru nk buat ala ala iklan laa.. "Open order".. Tapi x dan nk buat lagi dah kena serbu.. Syukur Alhamdulillah.. Customers lama n customers baru.. Ada yg byk pcs ada yg baru nk try dulu service kami cemana.. Xpa x kisah.. Boleh ja semua.. Harap hangpa semua puas hati lah dgn jahitan tepi shawl n tudung tu nanti..

 ✨πŸŒΈπŸ˜†πŸŒΈπŸ€—πŸŒΈπŸ˜˜πŸŒΈ✨

Kepada yg baru dok gugel2 cari tang mana nak pi jahit tepi shawl bolehlah cuba dgn kami.. Kami ada kat Presint 18, Putrajaya... Okeh.. ✨☺️✨

Ni lepas raya ni nakpi rumah terbuka la..kenduri kawen la.. Mai la jahit tepi shawl sedondon mau.. Murah wey kalau lebih 30 pcs.. Harga kasih sayang ni nak bagi.. 😁😍

Monday, 14 March 2016

πŸ˜˜πŸ’–πŸ˜˜πŸ’– Harga Terbaru Mac 2017 πŸ˜˜πŸ’–πŸ˜˜πŸ’–

Assalamualaikum

Buat sahabat-sahabat dan para pelanggan yang dimuliakan.. Harga servis jahit tepi terkini adalah seperti berikut..

Murah2 aje..

Berminat sila Whatsapp 013.4567.593 sekarang.. πŸ˜πŸ€—


Wednesday, 2 March 2016

Jarum Patah

Mmm... Tgh syiok2 dok layan tekan... "Pap!" Erkk.. Alamak.. Ok lah.. Joms.. Da boleh tido.. Esoklah kita sambung ye.. πŸ˜­πŸ˜œπŸ˜…πŸ˜©πŸ˜₯


Tuesday, 23 February 2016

Jahit Tepi Halus Shawl

 Assalamualaikum.. Terima kasih kerana sudi menyinggah kat sini.. Pejam celik pejam celik dah dekat 3 minggu x update apapa kat sini eh.. Alahai.. Tak cukup tangan nk buat keja banyak sangat.. πŸ˜†

Ni rezeki yang tak disangka-sangka. 2 mlm lepas ada sorang akak ni Whatsapp sy tye pasal upah jahit tepi tudung ruffle.. Sy reply.. Ok kak boleh.. Then dia kata tudung tu dah jahit.. Tapi x cantik langsung.. Habis semua kena reject.. Sy pun ok aje la sbb ruang tgh ada utk jahit tu.. Hehe.. Sekali lepas 40 minit husband dia dtg hantar Tudung yg dibincangkan tadi.. Sy ingat sikit aje.. Sekali kau.. Nah ambik.. 3 beg boyot2 dgn tudung. Terpandang dkt jahit tepinya.. Erkk!!! Memang lah.. Kalau teruk mcm tu sy pun reject jgk.. πŸ™„ 

Amacam? Ok x..

Beza Kilang (Bangla) jahit dengan homemade pye.. Lain x.. 

Kita buat mesti dgn kasih sayang tau.. Baru menjadi.. 😍😘

Ok.. Lepas dah habes jahit n dilipat n susun.. Inilah hasilnye..


Alhamdulillah.. Jahit malam2 aje.. 2 minggu da siap..

Sunday, 7 February 2016

Baby Seam



Harini nak buat baby seam pulak lah.. Practices make perfect!

Joms..


Saturday, 30 January 2016

REPAIR BAJU SEKOLAH ANAK

Salam..

Harini nak berkongsi dengan anda semua berkenaan alter baju sekolah anak.. Hehe.. Biasalah awal2 tahun ni.. Anak2 baru dibekalkan baju uniform oleh taska masing masing.. Mm pening jgk kalau nk pegi hantar kedai.. Dok pikir mane nak hantar kat Putrajaya ni.. Kalau hantar kene tinggal seminggu dua jgk kat tailor nih.. Mmm.. Alter sendiri lah.. 



Challenged diri tengok boleh buat ke tak.. Susah jgk alter baju kemeja si Daim ni.. Tapi mujur la aku ni jenis cerewet kalau bab bab jahitan ni nak perfectly fine aje.. Hehe jahit pun nk kene dengan kasih sayang tau.. Baru la hasilnye puas dimata puas dihati.. ★~(◠‿◕✿)



Ok yg ni baju anak member kat opis (Ustazah Muna).. Tangan labuh.. Suggested kat dia buat cenggini ok kot.. Hehehe.. Ok ke ustazah... 😜

  

Tuesday, 26 January 2016

HAZA MIN FADHLI RABBI


KENAPA STICKER HAZA MIN FADHLI RABBI...!!!

Setiap kalimah dari Kalam Allah mempunyai keistemewaan tersendiri. Kalimah "HAZA MIN FADHLI RABBI" seharusnya dilafazkan apabila dikurniakan pelbagai nikmat daripada Allah s.w.t. samaada berbentuk...
-kekayaan        -keindahan  
-kemewahan    -kesihatan  
-kesenangan    -keseronokan
-ketenangan     -keselamatan
-kedamaian      -keriangan
-keharmonian   -kemakmuran
-dan segala jenis bentuk pemberian nikmat Allah ke atas diri kita sebagai tanda bersyukur.

https://www.facebook.com/IslamicStickerCar/

Lagu Haza Min Fadhli Rabbi
[https://m.youtube.com/watch?v=mYLxuartVgY]



















Saturday, 23 January 2016

BENANGS

Thank you guys for being here.. 
You're now part of my life ( ˭̵̵̵̵͈́◡ु͂˭̵̵̵͈̀ )Λ‰̞̭♡


JAHIT TEPI TUDUNG & SHAWL


Alhamdulillah.. Ade pelanggan berkunjung ke rumah harini.. Yg bagusnya automatik rumah kena kemas n bersih sbb org nak datang.. Kalau x bersepah dgn mainan budak budak ni.. Pening kepala den.. Hehehe..

Hasil kerja harini.. 







( ˭̵̵̵̵͈́◡ु͂˭̵̵̵͈̀ )Λ‰̞̭♡

Kepada anda yang diluar sana.. Rebutlah peluang keemasan ini.. Harga diskaun sepanjang January ini.. ★~(◠‿◕✿)



Tuesday, 19 January 2016

ALTERATIONS


Alhamdulillah.. Syukur pada Allah.. Masih diberi peluang untuk menghirup udara di bumi ini.. Bangun pagi buleh tengok muka encik suami.. Muka anak-anak yg banyak akai.. Itu dah cukup bermakna buat hambaMu yang lemah lagi kerdil ini.. ☺️😊 Thank You Allah.


Jumaat lepas dapat satu job.. Alter labuh jubah dengan kecikkan tangan. Hehe agak mencabar sebab kita tau jahit yg simple dimple je.. Harap2 customer puas hati dgn hasilnye nanti.. πŸ˜πŸ‘




(Hasil tuaian alterations)




.........---.............---.............---..........

Harini dapat job yg kedua. Alter tudung.. Ok la senang je.. Ikut contoh tudung yg customer sedap pakai then alter la yg lain tu.. Hehe..  Banyak helai jgk hasil tuaian malam ni.. Tak sia-sia bersengkang mata siapkan keje.. Hehe harap sangat customer puas hati.. ✌️πŸ˜†✌

Joms tengok sikit kerja kita







Friday, 8 January 2016

SERVICES JAHIT TEPI TUDUNG & SHAWL MURAH

Assalamualaikum.. 


Nak jahit tudung custom/jenama anda sendiri..
tapi kedai jahit jauh?
Nak jahit sikit je?
Nak jahit semula/alter tudung2 yang lama tu?


Kami menerima tempahan jahit tepi tudung/halus dan jahit kelim baby seam.


Sikit pun boleh,
banyak lagi la boleh…

Lagi banyak lagi murah…


Jangan lepaskan peluang keemasan ini.
Yang jauh boleh pos, yang dekat boleh hantar.


WHATSAPP kami di 013.4567.593 segera.

like page FB kami: Jahit Tepi Tudung & Shawl Awesome Missa


Email: awesome.missa.collections@gmail.com

Kalau keliru dgn price list ni boleh direct Whatsapp kami di 013.4567.593



Jahitan baby seam.. Selfie cikit.. 😜

Instant shawl 2 loop.. 😘😍

Customer jauh ni.. Bukit Antarabangsa.. Terima kasih sudi bagi kami jahit..

🌸🌸😜🌸🌸



Cute aje yang ni.. Instant 2 loop πŸ€—

Customer satu office ni.. Seronok pulak dapat layan baby seam (walaupun agak rumit perjalanannya) hehe..
Terima kasih bagi kepercayaan kpd kami utk jahit ni.. Harapnya berpuas hati ye tuan tudung.. 🌸🌸🌸✌πŸ˜†✌️
Ni bawal ruffle bidang 60. Alhamdulillah amik masa 2 minggu utk siap sbb jahit sebelah malam aje.. Siang pegi keje ok... Hehe.. 🌸🌸😜🌸🌸

Warna warni kan.. Kaler kali.. Cantik sangat pilihan warna tuan tudung ni.. Mesti laku macam goreng pisang panas..!! All the best ye sis.. Selamat berniaga!!



Jahit tepi pukal murah2 saja.. Meh sini hakak jahitkan.. Kemas dan cantik..
✌️πŸ˜ŠπŸ‘ 
Untuk tempahan @ sebarang pertanyaan boleh whatsapp
awesome missa 🌸 013.4567.593 🌸

#jahittepipukal #jahittepishawlmurah #jahittepitudunghalus #jahittepimurah #jahittepihalus #jahittepiputrajaya #jahitpukaltudung #jahitbabyseam
#jahitshawl #jahitshawpukal


πŸŒΈπŸŒΈπŸŒΈπŸŒΈπŸŒΈπŸ˜ŠπŸ€—πŸŒΈπŸŒΈπŸŒΈπŸŒΈπŸŒΈ